Imagine Fund nieuwsbrief: juni 2020

Baarn – 13 juni 2020

Het Imagine Fund heeft de maand mei afgesloten met een rendement van +8,53%. Hiermee staat het behaalde resultaat voor 2020 op +14,34%. De NAV per participatie bedroeg op het eind van de verslagperiode €149,05.

Nieuwe administrator – update

In de vorige nieuwsbrief hebben wij u op de hoogte gebracht dat het Imagine Fund per 1 april 2020 een nieuwe administrator heeft. IQ EQ (https://iqeq.com/) heeft de taken van Circle Partners overgenomen en de overstap is goed verlopen.

In de oude omgeving van Circle Partners was het mogelijk om in te loggen op hun website en de maandelijkse statements te downloaden. Dat is nu bij IQ EQ nog niet mogelijk. Wij hebben daarom alle maandelijkse statements op onze server staan. Indien u op enig moment een statement nodig heeft, kunnen wij die aanleveren. Stuur ons gerust een e-mail.

Mei

Het herstel van de financiële markten zette zich in mei door. De wereldwijde impact van Covid-19 werd scherp in de gaten gehouden, met een focus op de heropening van de economie. Beleggers reageerden daarnaast positief op nieuws rondom verschillende vaccin onderzoeken en de daling van ziekenhuisopnames in Europa. Ook het cijferseizoen zorgde er voor dat beleggers een beter beeld kregen van de marktomstandigheden en de impact op individuele bedrijven. De bekende beurswijsheid “sell in May and go away” ging in mei zelf nog niet op.

Ook in het Imagine Fund kwamen er een aantal investeringen met noemenswaardige cijfers.

Zoals te lezen in de factsheet, zijn er twee nieuwe posities toegetreden tot onze top 5. Fastly en Livongo zijn uitgegroeid tot de twee grootste posities in het fonds. Deze bedrijven rapporteerden gedurende de Corona crisis zeer goede cijfers, waardoor de aandelen sterk in koers wisten te stijgen.

De bedrijven

Fastly begon de maand op $21.65. Op 6 mei, de avond voor de kwartaalcijfers, sloot het aandeel op $23. Op 7 mei, na beter dan verwachte kwartaalcijfers, sloot het aandeel op $33.50, ruim 45% hoger. Eind mei sloot het aandeel op $43, een stijging van 100% ten opzichte van het begin van de maand.

Fastly specialiseert zich in ‘edge cloud’. Het bedrijf heeft een ‘edge cloud platform’, wat inhoudt dat zij content sneller bij de gebruikers kunnen krijgen dan de gebruikelijke cloud providers. Een bekend probleem is dat sommige websites erg lang laden, of bij extreme drukte zelfs helemaal niet laden. Deze problemen kunnen voor veel frustratie zorgen bij de eindgebruiker, waardoor een bedrijf klanten kan verliezen. Een mooi voorbeeld van een klant is de New York Times. Op de avond van de verkiezingen van 2016 had de website van de New York Times meer dan 2 miljoen constante bezoekers. De website kreeg meer dan 100.000 verzoeken per seconde, wat een stijging was van ruim 8000% ten opzichte van normale bezoekersaantallen. Dankzij het platform van Fastly heeft de New York Times deze extreme traffic zonder problemen kunnen verwerken.

Andere bekende klanten die gebruik maken van Fastly zijn: Shopify, Deliveroo, Vimeo, Stripe, AirBnB en Twitter.

Bij Livongo begon de sterke koersstijging al in april. Het aandeel steeg toen met ruim 40%. Om vervolgens in mei nog eens 60% te stijgen. Het bedrijf rapporteerde sterke kwartaalcijfers, waarbij de omzet met 115% steeg ten opzichte van vorig jaar.

Livongo is een Telehealth platform, gericht op gebruikers met diabetes, hoge bloeddruk, hoge cholesterol en overgewicht. Met de Livongo app en apparatuur krijgen gebruikers met een chronische ziekte een beter inzicht in hun gezondheid, zodat zij die actief kunnen verbeteren. Een bijkomend voordeel voor de eindgebruiker is dat zij, in de meeste gevallen, niet zelf voor de kosten opdraaien. Werkgevers en verzekeringsmaatschappijen vergoeden meestal de kosten. Zij willen hun ziektekosten zo laag mogelijk houden, en de gebruikers van Livongo zitten in een hogere risico groep die vaak veel kosten met zich meebrengen. Op deze manier ontstaat er een win-win situatie voor beide partijen. Livongo had aan het eind van Q1 2020 ruim 328.000 gebruikers, een stijging van meer dan 100% sinds Q1 2019. Ook de outlook was sterk en het bedrijf verwacht in een soortgelijk tempo te blijven groeien.

Een derde naam die wist te verrassen is Twilio. Ook dit bedrijf liet een koersstijging van bijna 40% zien als gevolg van de sterke kwartaalcijfers. Over de gehele maand mei sloot het aandeel bijna 85% hoger.

Twillio is een CPaaS bedrijf. Communication Platform as a Service. Bedrijven gebruiken het Twillio platform om geautomatiseerd berichten te versturen. Denk hierbij aan email, sms en gesproken telefoon berichten. Voorbeelden zijn twee-factor verificatie van de bank, track & trace e-mails, bevestiging van een online bestelling etc. Door de wereldwijde lockdowns is de vraag naar diensten van Twilio sterk gestegen. Denk alleen al aan de stijging van e-commerce bestellingen en maaltijdbezorgingen. Bekende klanten van Twilio zijn Netflix, Deliveroo, Spotify en ING-Groep.

In de nieuwsbrief van maart schreven wij het volgende:

“In onze portefeuille bevinden zich diverse bedrijven die hun product juist in deze tijd populairder zien worden. Denk hierbij aan bedrijven als Teladoc, Zoom, Microsoft, Amazon en Tencent. Er wordt thuis gewerkt, veel meer tijd besteed aan gamen en boodschappen worden vanuit huis besteld. Dit zijn ontwikkelingen die de door ons voorziene technologische revolutie juist doen versnellen”.

Bedrijven als Twilio en Fastly zijn twee uitstekende voorbeelden van bovenstaand statement. Beiden wisten sterk te profiteren van de situatie rondom Covid-19.

Let your winners run

Een belangrijk onderdeel van onze strategie is om de winnaars, de posities die het best presteren, te laten groeien. Wij zijn op zoek naar bedrijven die de wereld gaan veranderen. Bedrijven die in de toekomst de nieuwe Apple en de nieuwe Amazon moeten worden. Het is daarom van belang dat wij niet te snel winst nemen op een goed presterende positie.

Een veel gemaakte beleggersfout is het verkopen van goed presterende posities en het houden van slecht presterende posities. Beleggers zijn geneigd om snel winsten te verzilveren, maar willen geen verliezen nemen. Bij het Imagine Fund denken wij daar anders over. Als een aandeel goed presteert, komt dat omdat het bedrijf keer op keer goede resultaten boekt. De omzet en winstgroei zetten door, het bedrijf wint marktaandeel, de beste werknemers willen graag voor het bedrijf werken etc. Dit zijn vaak de bedrijven waarvan de aandelen een rendement kunnen maken van vele honderden, soms wel duizenden procenten. Goede voorbeelden zijn Nvidia en Shopify.

Aandelen Nvidia stonden 5 jaar geleden op 20 dollar. Vandaag de dag staat er ruim 350 dollar. Dat is een rendement van 1750%. Het voorbeeld van Shopify is nog extremer. Het aandeel stond 5 jaar geleden op 33 dollar, vandaag de dag staat het aandeel boven de 720 dollar. Een rendement van meer dan 2000% in 5 jaar tijd.

Bij het Imagine Fund zijn wij er van overtuigd dat wij mooie rendementen kunnen behalen door onze winnaars het werk te laten doen. Posities als Fastly en Livingo zijn nu nummer 1 en 2 in de portefeuille, terwijl het nog relatief kleine bedrijven zijn. Zolang onze mening over het bedrijf en de onderliggende trend niet verandert, zullen wij de posities niet kleiner maken. Mocht een positie zo groeien dat het niet meer in verhouding staat met de rest van de portefeuille, dan zullen wij de positie trimmen. Maar in principe laten wij onze winnaars doen waar ze goed in zijn; Winnen!

Mocht u vragen hebben, of wilt u meer informatie ontvangen, dan staan wij u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

Michiel Beukers en Laurens Ockhuisen

Fondsmanagers Imagine Fund

Geschreven door:

Laurens Ockhuisen | Fund Manager & Technologiespecialist

Zoeken

PDF download (Email+naam)

Realiseer rendement met de technologie van morgen

Download de brochure en ontdek het Imagine Fund!

  • Groeimarkten
  • Visie op trends
  • Fondsmanagers
  • Onze investeringen
*
×

What IF?

Heb je vragen? App direct met ons!

× Direct met ons appen?