Imagine Fund: Juni 2018

Imagine Fund: juni 2018

Licht negatieve maand voor het Imagine Fund

Baarn – 10 juli 2018 – Het Imagine Fund heeft de maand juni afgesloten met een rendement van -2,01%.

Per 30 juni 2018 is de nettovermogenswaarde van een participatie in het Imagine Fund €108,85.

De Nasdaq steeg in juni met 1,05%. Zoals verwacht bleef de volatiliteit in juni hoog. Het rendement van de Nasdaq doet vermoeden dat het qua beweging een rustige maand was, maar niets was minder waar. De zomer lijkt dit jaar vroeg begonnen, wat resulteerde in lage volumes waardoor de koersuitslagen heftiger waren met koersschommelingen op index niveau van ruim 5% in zeer korte tijd. De houding van de Amerikaanse overheid richting haar handelspartners blijft agressief en de onvoorspelbaarheid van Trump speelt hierbij nog steeds een belangrijke rol. Wel is de onrust met Noord-Korea dankzij de ontmoeting tussen Kim Jong-un en Donald Trump, op 12 juni, naar de achtergrond verdwenen.

Na een zeer goede maand mei hebben wij in juni iets moeten inleveren. Onze portefeuille heeft deze maand minder gepresteerd dan de Nasdaq. Mede door onze overweging in de chipsector hebben wij een rendement behaald van -2,01%.

Q2:

Met het afsluiten van de maand juni komt ook het tweede kwartaal ten einde. Dit was het eerste volledige kwartaal voor het Imagine Fund. Met een rendement van 10,86% in drie maanden tijd hebben wij bijna 4% meer rendement behaald dan de Nasdaq, die in dezelfde periode met 6,98% is gestegen.

Cijferseizoen:

Zoals aangegeven in het maandbericht van mei zijn in juni nog twee van onze deelnemingen met kwartaalcijfers gekomen, Palo Alto Networks en Okta. Daarmee is het Q1 cijferseizoen voor onze hele portefeuille ten einde.

Palo Alto Networks:

De markt voor cybersecurity blijft hard groeien en die groei zagen we gedurende het kwartaal terug in de koers van Palo Alto Networks. Het aandeel steeg met ruim 15%. De kwartaalcijfers bepalen dan vaak of zo’n stijging terecht of onterecht was. Palo Alto Networks rapporteerde zeer sterke cijfers. Zo steeg de omzet ten opzichte van het zelfde kwartaal een jaar geleden met ruim 30% naar $567 miljoen. De Non-GAAP net income steeg met ruim 60% naar $0,99 per aandeel, waar dat een jaar geleden nog $0,61 was. Palo Alto Networks verwacht dat ze ook de komende kwartalen sterk blijven groeien.

Naast het rapporteren van goede cijfers kwamen ze ook met het bericht naar buiten dat er een nieuwe CEO aantreedt. Wij waren erg verheugd toen wij hoorden dat Palo Alto Networks Nikesh Arora heeft aangesteld als nieuwe CEO. Wij kennen Arora nog als COO van Softbank en chief business officer van Google. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van Google’s zoekmachine van een kleine $2 miljard omzet naar $60 miljard. Daarnaast gaf hij leiding aan ruim 20.000 werknemers en heeft Arora veel ervaring in het schalen van technologie bedrijven. Kijkend naar zijn verleden zou hij dus een perfecte match kunnen zijn om Palo Alto Networks verder te laten groeien tot een grote wereldspeler op de cybersecurity markt.

Cijferseizoen Q2:

Na een rustige maand juni begint eind juli het Q2 cijferseizoen. Met name de grote bedrijven, waaronder Google, Amazon, Microsoft en Apple rapporteren als eerst hun cijfers. De cijfers van deze bedrijven zullen een belangrijke rol spelen bij het bepalen van de richting van de beurzen. Daarnaast kijken wij uit naar de cijfers in de chipsector. Wij zijn benieuwd of de recente dalingen van een aantal van onze participaties terecht of onterecht waren. Nog steeds zijn wij ervan overtuigd dat er de komende jaren zeer veel chips nodig zullen zijn. Wij kijken dan ook vooral naar de toekomst en blijven op dit moment enthousiast over de chipsector.

Op onze website blijven wij regelmatig een geschatte NAV plaatsen. U kunt onze website (if.nl) raadplegen als u frequenter de koers van uw participaties wilt inzien.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Laurens Ockhuisen & Michiel Beukers
Fondsmanagers Imagine Fund

Laurens Ockhuisen | Fund Manager & Technologiespecialist

Geschreven door:

Laurens Ockhuisen | Fund Manager & Technologiespecialist

Zoeken

PDF download (Email+naam)

Realiseer rendement met de technologie van morgen

Download de brochure en ontdek het Imagine Fund!

  • Groeimarkten
  • Visie op trends
  • Fondsmanagers
  • Onze investeringen
*
×

What IF?

Heb je vragen? App direct met ons!

× Direct met ons appen?