Imagine Fund: Februari 2018

Mooie start voor het Imagine Fund

Baarn – 7 maart 2018 – Het Imagine Fund heeft de eerste maand sinds oprichting afgesloten met een rendement van 3,64%. Per 28 februari 2018 is de nettovermogenswaarde van een participatie in het Imagine Fund €103,64.

De maand februari markeert het begin het van Imagine Fund. Na een oprichtingsperiode van bijna 9 maanden zijn wij op 1 februari 2018 officieel begonnen. Met bestaande klanten van Noordam, een aantal launching customers en eigen geld van de oprichters zijn de eerste participaties uitgegeven tegen €100.

De maand februari was een zeer volatiele maand op de financiële markten. Op 2 februari werd de correctie in Amerika ingezet en Europa ging al snel in mee. De AEX corrigeerde in twee weken tijd ruim 9% en de Nasdaq op het dieptepunt zelfs 12%. Wij zijn op 1 februari gestart met de opbouw van de portefeuille. We hebben besloten de portefeuille geleidelijk op te bouwen, maar hierdoor hebben wij wel last gehad van de correctie. Gedurende de maand hebben wij onze posities uitgebreid. Dit resulteerde in een aantal mooie koopkansen.

Gedurende de maand februari zijn bijna alle bedrijven waar wij een positie in hebben met kwartaalcijfers gekomen. Deze cijfers zijn over het algemeen goed ontvangen. Naast goede cijfers wordt in de technologiesector bovengemiddeld gekeken naar de vooruitzichten. Meerdere CEO’s hebben aangegeven dat hun bedrijf midden in de groeitrend zit, of sterker nog, zelfs nog maar aan het begin van deze groeitrend staan.

Uit de earnings call met de CEO van Applied Materials kwam het volgende naar voren: “This is an incredibly exciting time in electronics industry because we are at the start of a new era of growth. The Internet of Things, big data and artificial intelligence will transform the economy over the next decade. As a result, a broad spectrum of companies are making substantial investments in these technologies to position themselves for the future. These large, powerful trends are already driving a fundamental shift in demand for semiconductors and displays.”

De CEO zegt eigenlijk in het kort dat we aan de start staan van een nieuwe groeifase in technologie. Internet of Things, Big Data en AI zullen de economie de komende jaren transformeren en daarom wordt er nu zeer veel in deze technologieën geïnvesteerd, wat een fundamentele verandering mee brengt voor de semiconductor en beeldschermen markt. Wij geloven dat deze industrieën hierdoor minder cyclisch zijn geworden.

Daarnaast bevestigd de uitspraak onze strategie die wij met het Imagine Fund volgen.

Resultaten voor de maand februari:

– Nasdaq: -1,73% – AEX: -4,45%
– Imagine Fund: +3,64% (netto)

Wij zijn zeer tevreden met het behaalde resultaat in de maand februari. Het betekent een mooie start voor het fonds en zijn participanten.

Wij zullen u op de hoogte houden d.m.v. een maandelijkse update. Deze update zal beknopt zijn en zich vooral richten op de prestaties van het fonds over de desbetreffende maand. Eens per kwartaal zullen wij een wat meer uitgebreide update versturen m.b.t. de prestaties van het fonds en de algemene markt.

Op onze nieuwe website zullen wij dagelijks een geschatte NAV plaatsen. U kunt onze website dus raadplegen als u frequenter de koers van uw participaties wilt weten.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Laurens Ockhuisen & Michiel Beukers Fondsmanagers Imagine Fund

Laurens Ockhuisen | Fund Manager & Technologiespecialist

Geschreven door:

Laurens Ockhuisen | Fund Manager & Technologiespecialist

Zoeken

PDF download (Email+naam)

Realiseer rendement met de technologie van morgen

Download de brochure en ontdek het Imagine Fund!

  • Groeimarkten
  • Visie op trends
  • Fondsmanagers
  • Onze investeringen
*
×

What IF?

Heb je vragen? App direct met ons!

× Direct met ons appen?