Edwin de Jong

Edwin de Jong is technisch analist bij Imagine fund. Hij heeft als een van Nederlands bekendste tech-analisten jarenlang gewerkt voor diverse grote zakenbanken, waar hij uitgebreide ervaring heeft opgedaan in waarderingsmodellen voor complexe sectoren. In het bijzonder beschikt Edwin de Jong over diepgaande kennis over de semiconductor sector, maar ook over bedrijven die actief zijn in 5G, Big Data, Artificial Intelligence en Internet of Things heeft hij verstand van zaken.

Als aandelenanalist had Edwin de Jong een focus op de Nederlandse bouw, vastgoed en automotive sectoren, maar de laatste tien jaar richtte hij zich voornamelijk op Europese technology hardware. Verder heeft Edwin een mooi netwerk opgebouwd aan CEO’s en Managing Directors van technologiebedrijven in de Benelux, institutionele beleggers en family offices.

Edwin: “Technologie is natuurlijk prachtig, maar het vertalen van technologietrends in aantrekkelijke en investeerbare beleggingsproposities is de grote uitdaging. Als je 5G interessant vindt, moet je dan beleggen in een telecom operator als KPN, een 5G smartphonefabrikant als Apple, een netwerkapparatuurmaker als Ericsson of bijvoorbeeld de partij die apparatuur levert om 5G antennes op chipniveau te verpakken als Besi? En wat is dan een goede prijs of koers? Ik vind het mooi om daarmee bezig te zijn!”

Edwin de Jong woont in Haarlem, is getrouwd en geniet van lekker eten en drinken met vrienden en familie. Daarnaast kun je hem regelmatig vinden in de sportschool en op de tennisbaan of fiets.