Nieuwsbrief november 2020

Baarn – 16 november 2020

Het Imagine Fund heeft de maand oktober afgesloten met een rendement van +2,20%. Hiermee staat het behaalde resultaat voor 2020 op +46,53%. De NAV per participatie bedroeg aan het eind van de verslagperiode €191,01.

Oktober

Het nieuws in oktober werd gedomineerd door de tweede coronagolf in Europa en de presidentsverkiezingen in Amerika. Wereldwijd waren de beurzen relatief rustig gedurende oktober, maar verloren vooral in de laatste week toch wat terrein. De steeds strengere maatregelen die door Europese overheden werden uitgerold en de onzekerheid rondom de Amerikaanse verkiezingen waren de oorzaak van de daling.

De Nasdaq 100 verloor in oktober ruim 4,5%. Dat het Imagine Fund de maand positief wist af te sluiten, had mede te maken met onze opgebouwde cashpositie in aanloop naar de verkiezingen en de zeer sterke kwartaalcijfers van Pinterest. Het aandeel steeg met ruim 26% en werd daarmee de grootste positie in het fonds.

Nieuwe positie

Op de laatste beursdag van oktober werd de fusie tussen Teladoc en Livongo formeel afgerond. De aandelen Livongo werden omgezet naar Teladoc aandelen en het dividend is uitgekeerd. Als resultaat van de fusie hebben wij een nieuwe naam in de telehealth trend toegevoegd aan de IFportefeuille. Zoals beloofd in de vorige nieuwsbrief lichten wij deze positie nu verder toe.

CareDX heeft een geweldig product in een snelgroeiende markt

Zorg op afstand blijft in onze ogen één van de belangrijkste trends voor de komende jaren. Na de wereldwijde Covid-19 uitbraak gingen de ontwikkelingen in de telehealth sector razendsnel. Reden voor ons om te onderzoeken welke bedrijven hiervan zouden profiteren.

Wat doet CareDX?

CareDX is een aanbieder van een diagnosesysteem waarmee op afstand cellen gemonitord kunnen worden na een orgaantransplantatie. Men noemt het zelf gepersonaliseerde transplantatie observatie. Het bedrijf biedt dit al groot aan bij nier- en harttransplantaties in Amerika. Daarnaast is CareDX met een vergelijkbaar product bezig voor de nazorg bij longtransplantaties. CareDX analyseert periodiek hoe cellen rondom een nieuw orgaan zich ontwikkelen, zodat men tijdig kan constateren wanneer er iets mis dreigt te gaan. Daarnaast analyseert het bedrijf al deze data met de hulp van artificiële intelligentie, om zo tot betere inzichten te komen omtrent donor-matches en de  juiste nazorg en behandeling voor patiënten.

De producten Allusure en Allomap worden door steeds meer Amerikaanse ziekenhuizen ingezet. De uiteindelijke doelstelling van CareDX is om hét platform te worden voor orgaantransplantaties. CareDX schat de total addressable market (TAM) voor haar huidige dienstverlening op zo’n $10 miljard per jaar. Zelf verwachten wij dat CareDX de komende jaren zal blijven innoveren, waardoor de TAM nog wel eens veel hoger kan uitvallen.

Cijfers

Wij hebben CareDX pas recent toegevoegd aan de portefeuille, terwijl het al langere tijd op onze shortlist stond. De reden dat wij het bedrijf niet eerder aan de portefeuille hebben toegevoegd, is omdat de groei in het tweede kwartaal tegenviel. Het bedrijf gaf zelf Covid-19 de schuld maar dit maakte ons destijds toch iets terughoudend, want het kon ook wel eens een te makkelijk excuus zijn. Wij wilden liever wachten op de cijfers van het derde kwartaal, om zo te zien of er een inhaalslag zou plaatsvinden en de groei weer was versneld.

Aankoop

Donderdag 8 oktober 2020 kwam CareDX met een kwartaalupdate (zie hierboven Q3 2020) waarin ze aankondigden veel sneller te groeien dan de verwachtingen van de markt. Hierdoor maakte het aandeel een flinke sprong op de beurs waar wij jammer genoeg nog niet van konden profiteren. Wel bevestigde deze groeiversnelling onze businesscase, waarna wij alsnog tot aankoop zijn overgegaan.

Qua huidig groeiniveau, de marktpotentie én de goede recensies over hun producten zien wij in CareDX zeer veel potentie. Wij verwachten dat het bedrijf de komende jaren haar omzet met meer dan 40% per jaar kan laten groeien, met brutowinstmarges van 70% tot 75%. Daarnaast verwachten wij dat het bedrijf zal blijven innoveren en een steeds breder palet aan diensten gaat verkopen. Ook de uitbreiding naar het buitenland staat op de agenda.

In CareDX zien wij een typisch voorbeeld van een bedrijf met een innovatief, maar volwassen product, dat de Amerikaanse markt snel lijkt te veroveren. De wereldwijde markt voor orgaantransplantaties is gigantisch en groeit sterk door de toenemende vergrijzing. Met een huidige market cap van $2.6 miljard is het één van de kleinste bedrijven in onze portefeuille, maar wel één met een veelbelovende propositie.

Wilt u meer weten over de verschillende producten van CareDX kijk dan eens op de website: https://www.caredx.com/ 

Mocht u vragen hebben, of wilt u meer informatie ontvangen, dan staan wij u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

Michiel Beukers en Laurens Ockhuisen
Fondsmanagers Imagine Fund

Lees ook eens

E-book

In 7 stappen slim beleggen in kansrijke techaandelen

Investeren in de technologie van de toekomst: hoe pak je dat aan? Hoe doe je onderzoek naar kansrijke techaandelen en hoe spot je ‘the next big thing’? Je leest het allemaal in ons gratis e-book.

Ben jij erbij als de volgende tech trend piekt? Download ‘m nu.