Wat houdt Robotica in?

Met Robotica bedoelen we het toepassen van robots: programmeerbare machines die informatie verwerken en taken kunnen uitvoeren. Tegenwoordig is er in vrijwel elk huishouden wel een robot te vinden. Drogers en vaatwassers zijn bijvoorbeeld ook robots. Andere veelgebruikte robotica in het huishouden zijn Google Home en Amazon Alexa. Daarnaast kan een robot ook nog beschikken over Artificial Intelligence, waardoor het zelflerend is en zichzelf continu verbetert.

Er bestaan ook zogenoemde ‘cobots’: collaboratieve robots die samen kunnen werken met zowel mensen als robots. Het grote verschil is dat cobots sensitief zijn en aanrakingen voelen. Ze zijn in staat om de snelheid van handelen aan te passen en collega’s goed te ondersteunen. Cobots worden voornamelijk gebruikt om de productie van bedrijven te verhogen of om een personeelstekort te verhelpen.

Waarom investeren in Robotica?

In allerlei sectoren is Robotica niet meer weg te denken. Denk bijvoorbeeld aan eHealth waar artsen via VR een robotarm aansturen tijdens een operatie en waar robots van grote waarde zijn in de revalidatiezorg. Of denk aan de ruimtevaart waarbij een robot rondrijdt en filmt op Mars, aan de zelfrijdende auto die al duizenden kilometers heeft afgelegd zonder bestuurder én aan de explosievenopruimingsdienst waar zelfs levens worden bespaard dankzij deze intelligente machines.

Robots worden ook steeds intelligenter, efficiënter én goedkoper. Hierdoor knappen ze al lang niet meer alleen ons vuile of zware werk op, maar krijgen ze steeds vaker een plaats in de samenleving naast mensen. Robots worden steeds vaker gebruikt en in vrijwel alle sectoren. Investeren in robotica wordt dan ook steeds populairder. De vraag vanuit bedrijven naar de inzet van robotica blijft stijgen en ook steeds meer particulieren gebruiken robots in het dagelijks leven. We spreken dan ook van een enorme groeimarkt.

Investeren in Robotica via Imagine Fund?

Investeren in Robotica kan op allerlei manieren. Als beleggingsfonds volgen we de ontwikkelingen en trends op het gebied van Robotica op de voet. Wil je ook slim investeren in Robotica of meer informatie over deze interessante markt? Neem dan vooral contact met ons op! Of bekijk alvast onze brochure om meer te weten te komen over onze werkwijze en beleggingsstrategie.