Wat houdt eHealth in?

De trend eHealth, ook wel elektronische gezondheid of telehealth genoemd, staat voor zorg via telecommunicatie en is ontstaan door de toenemende zorgvraag. Door zorg op afstand te leveren, verkorten we de wachttijden van de apotheek, de huisarts en het ziekenhuis en verbeteren we tegelijkertijd de kwaliteit. Daarnaast draagt de technologie bij aan een daling van de zorgkosten en bevordert het de zelfstandigheid van patiënten.

De technologie is er in alle soorten en maten: van eenvoudige communicatie via video en domotica-toepassingen tot elektronische cliëntendossiers (ECD’s) en gecompliceerde computergestuurde operaties tussen twee medische faciliteiten uit verschillende werelddelen. eHealth is een breed begrip en steeds meer mensen en organisaties zien het belang hiervan in.

Waarom investeren in eHealth?

Professionals in de gezondheidszorg staan steeds meer open voor het digitaal verlenen van zorg. Het aantal mensen dat gebruikmaakt van bijvoorbeeld een e-consult zal de komende jaren behoorlijk groeien, met het coronavirus als extra boost. In een rapport van de Europese Commissie staat dat de komende jaren een samengestelde jaarlijkse groei van 14% wordt verwacht. En volgens onderzoek van Global Market Insights bedraagt de wereldwijde eHealth-markt in 2025 al 120 miljard euro.

De ontwikkelingen binnen andere technologieën zoals Artificial Intelligence, VR en AR en Robotica hebben veel invloed op de toekomst van de gezondheidszorg. De toepassingen hiervan zijn breed en de mogelijkheden worden steeds groter. Zorgrobots maken het leven van patiënten leuker en dat van zorgmedewerkers makkelijker, VR en AR helpt bij onder meer angststoornissen en Artificial Intelligence kan bijvoorbeeld voorspellingen op gezondheidsniveau doen, wat ten goede komt aan diagnostiek en behandelopties. En dit zijn slechts een paar voorbeelden van alle technologische mogelijkheden in de wereld van eHealth.

Investeren in eHealth via Imagine Fund?

Als beleggingsfonds investeren we in een aantal techbedrijven die actief zijn in de markt van eHealth. Wil je ook slim investeren in eHealth of meer informatie over deze interessante markt? Neem dan vooral contact met ons op! Of bekijk alvast onze brochure om meer te weten te komen over onze werkwijze en beleggingsstrategie.