Wat is Big data?

We bevinden ons steeds meer online, gebruiken allerlei mobiele apparaten en zijn continu actief op social media. Dit maakt ons leven makkelijker, flexibeler en leuker, maar zorgt er ook voor dat onze gegevens voor het oprapen liggen. Alles waar we op klikken, met onze muis of onze duim, genereert data. Hierdoor groeit de hoeveelheid data die opgeslagen wordt exponentieel.

Big Data beveiligen

Cybercriminelen proberen hier misbruik van te maken, door deze gegevens te stelen en vervolgens mensen of bedrijven te chanteren of volledige werkprocessen plat te leggen. Daarom is het heel verstandig om te investeren in cyber security. Met een goede internetbeveiliging bescherm je je programma’s, computers en netwerken en voorkom je dat je bedrijfs- of persoonsgegevens in verkeerde handen terechtkomen.

Big Data voorbeelden

Ook bedrijven maken graag slim gebruik van Big Data, bijvoorbeeld voor de toepassing van Artificial Intelligence. Denk hierbij aan Netflix, dat verschillende trailers voor de serie Narcos maakte en deze afstemde op het publiek. Houd jij veel van reizen? Dan kreeg je een trailer te zien met veel beelden van het landschap in Colombia. Houd jij meer van spanning en sensatie? Dan zag je een trailer met veel actie.

Het analyseren van Big Data geeft inzicht in consumentengedrag en bestedingspatronen. Bedrijven kunnen hier hun productenaanbod op afstemmen, waardoor de consument geniet van een aanbod op maat. Een mooie win-winsituatie!

Waarom investeren in Big Data aandelen?

Big Data wordt dus onder meer gebruikt voor gepersonaliseerde reclame. Maar ook in de zorgbranche komt het van pas: door goede informatiedeling worden nauwkeurige diagnoses gesteld. Eigenlijk speelt Big Data overal een grote rol: in de wetenschap, reclame, financieel, politiek, overal. We kunnen niet meer zonder Big Data. Het is dan ook niet verrassend dat Big Data ook wel ‘het nieuwe goud’ of ‘de nieuwe olie’ wordt genoemd.

Investeren in Big Data aandelen via Imagine Fund?

Als investeringsfonds volgen we de ontwikkelingen en trends op het gebied van Big Data op de voet. Wil je ook slim investeren in Big Data of meer informatie over deze interessante markt? Neem dan vooral contact met ons op! Of bekijk alvast onze brochure om meer te weten te komen over onze werkwijze en beleggingsstrategie.