Wat is 5G?

Veel mensen vragen zich af wat 5G is. 5G is de nieuwste generatie mobiel internet en opvolger van 4G. Door deze nieuwe standaard kunnen we meer data versturen en ontvangen én profiteren we van een stabielere verbinding. De downloadsnelheid is zelfs tussen de 10 en 100 keer zo snel als die van 4G en op drukke plekken is de verbinding ook een stuk betrouwbaarder. 5G maakt onze telefoons, computers en tablets sneller en heeft daarmee veel invloed op de manier waarop we met internet omgaan.

De snelheden van 5G zijn zelfs zó hoog dat het goed mogelijk is dat deze nieuwe generatie mobiel internet uiteindelijk ‘vast internet’ volledig vervangt. In dat geval zouden glasvezel, kabel en DSL-verbindingen overbodig worden. Tegelijkertijd biedt de vijfde generatie mobiel internet enorme kansen voor de techsector. Investeren in 5G aandelen kan ook interessant zijn. Lees daarom ook ons artikel over duurzaam investeren

Waarom investeren in 5G aandelen?

Sinds de komst van 5G zijn vrijwel alle baanbrekende technologieën die afhankelijk zijn van high-speed draadloze internetverbinding interessanter geworden voor beleggers. In de techsector ontstaan namelijk allerlei nieuwe toepassingen die dankzij 5G mogelijk zijn. Denk hierbij onder meer aan slim communicerende robots, de automatische beheersing van productieprocessen en snellere verbindingen in datacenters. Investeren in 5G aandelen is dan ook veel meer dan enkel het aankopen van aandelen in telecombedrijven.

De game-industrie, VR en AR, zend- en ontvangstapparatuur en de zelfrijdende auto zijn ook mooie voorbeelden. En vergeet de markt van eHealth niet: 5G maakt het mogelijk om nog beter apparaten op afstand aan te kunnen sturen én om apparaten beter zelf na te laten denken op basis van online input. Dit betekent in de praktijk voor de gezondheidszorg dat onder meer de online communicatie, uitwisseling van gegevens en het monitoren van patiënten op afstand steeds efficiënter wordt.

Daarnaast bevordert 5G de ontwikkeling van Internet of Things (IoT) enorm. Onder IoT vallen alle apparaten en gadgets die Big Data verzamelen, ontvangen en verzenden. Om dit snel en stabiel te kunnen, is de komst van 5G erg belangrijk.

Ook de impact van Internet of Things wordt steeds groter. Zo zijn er IoT-apparaten die ervoor zorgen dat we niet meer op een lichtknopje hoeven te drukken, maar zijn er ook innovaties die een volledige industrie op zijn kop zetten. Denk bijvoorbeeld aan de medische wereld, waarin steeds vaker slimme operatierobots en met het internet verbonden pacemakers te vinden zijn.

Ook de impact van het Internet of Things wordt steeds groter. Zo zijn er IoT-apparaten die ervoor zorgen dat we niet meer op een lichtknopje hoeven te drukken, maar zijn er ook innovaties die een volledige industrie op zijn kop zetten. Zoals de medische wereld, waarin in de nabije toekomst slimme operatierobots en met het internet verbonden pacemakers ingezet zullen worden.

Al met al een ontzettend interessante ontwikkeling, die tegelijkertijd wel risico’s met zich meebrengt. Het komt namelijk nog veel voor dat deze slimme apparaten geen veilige verbinding hebben, waardoor cybercriminelen de informatie die is opgeslagen in deze IoT-apparaten kunnen opvragen of veranderen. Om dit soort aanvallen te voorkomen, wordt er veel geïnvesteerd in cyber security. In combinatie met een goede internetveiligheid zit er ontzettend veel groei in de omzet van bedrijven die zich bezighouden met Internet of Things. Het is ook niet voor niets dat zowel Google als Apple en Tesla veel investeren in bijvoorbeeld de zelfrijdende auto.

Dit enorme groeipotentieel maakt het ontzettend interessant om te investeren in cyber security aandelen. Daarnaast is de markt continu in beweging: privacywetgeving wordt steeds strenger en hackers worden steeds slimmer. Cyberaanvallen worden geavanceerder en dus moet de beveiliging van IT-systemen steeds beter. Imagine Fund gaat graag de uitdaging aan om in deze turbulente omgeving de beste technologieën te ontdekken. We houden continu in de gaten wat interessante ontwikkelingen zijn voor ons beleggingsfonds, zodat jij je voordeel kunt doen met de opbrengsten!

Investeren in 5G aandelen via Imagine Fund?

Als beleggingsfonds volgen we de ontwikkelingen en trends op het gebied van 5G op de voet. Wil je ook slim investeren in 5G aandelen, of wil je meer informatie over deze interessante markt? Neem dan vooral contact met ons op! Of bekijk alvast onze brochure om meer te weten te komen over onze werkwijze en beleggingsstrategie.