Wat houdt VR en AR in?

Ontsnappen aan de werkelijkheid? Virtual Reality (VR) maakt het mogelijk. VR brengt je namelijk via een speciale VR-bril naar een andere dimensie. Deze technologie wordt voornamelijk gebruikt voor films en games, maar wordt ook ingezet voor de verkoop van producten en trainingen, zoals angsttherapie en reanimatiecursussen. Door de VR-bril op te zetten, stap je in een andere werkelijkheid. Zo kun je mensen met hoogtevrees helpen door hen steeds verder omhoog te laten lopen in een virtueel flatgebouw en laat je mensen met sociale angst stap voor stap wennen in een virtueel winkelcentrum. Dit is een stuk veiliger dan wanneer je dit soort uitdagingen in het echte leven aangaat.

Met Augmented Reality (AR), ook wel aangevulde realiteit, voegt de technologie elementen toe aan de werkelijkheid. Dit kan door beelden op brillenglazen te projecten, maar bijvoorbeeld ook op een smartphone of televisie. Denk hierbij aan uitzendingen van voetbalwedstrijden waarbij met lijnen in beeld wordt gebracht of een speler wel of niet buitenspel stond. Een ander mooi voorbeeld is een meubelverkoper die AR inzet in een app, waarmee je via je smartphone meubelstukken kunt projecteren in je huiskamer. Zo weet je direct of dat dressoir wel of niet past bij je interieur!

Het verschil tussen VR en AR

Het grote verschil tussen VR en AR is dat je bij Virtual Reality compleet wordt afgesloten van de werkelijkheid, terwijl je bij Augmented Reality de echte wereld blijft zien, maar dan met een digitale toevoeging.

Waarom investeren in VR en AR?

Virtual Reality staat op dit moment eigenlijk in de kinderschoenen. De technologie is volop in ontwikkeling en de kwaliteit van de brillen wordt nog flink aangescherpt. Augmented Reality zie je daarentegen steeds meer. In eerste instantie was dit vooral via games, zoals Pokémon Go en social media, zoals Snapchat. Maar tegenwoordig wordt het ook veel gebruikt voor het passen van kleding, inrichten van je huis of uitvoeren van reparaties. Daarom is Augmented Reality ook een veelvoorkomende technologie in de E-commerce, de wereld van online verkoop.

Investeren in VR en AR via Imagine Fund?

Als beleggingsfonds volgen we de ontwikkelingen en trends op het gebied van Virtual Reality en Augmented Reality op de voet. Wil je ook slim investeren in VR en AR of meer informatie over deze interessante markt? Neem dan vooral contact met ons op! Of bekijk alvast onze brochure om meer te weten te komen over onze werkwijze en beleggingsstrategie.