Investeren in Internet of Things

Wat houdt het Internet of Things in?

Contactlenzen die je bloedsuiker controleren, slimme energiemeters en de zelfrijdende auto zijn mooie voorbeelden van innovaties die vallen onder de noemer ‘Internet of Things (IoT)’. Maar er zijn tegenwoordig miljarden apparaten en gadgets die big data verzamelen, ontvangen en verzenden. Denk hierbij aan automobiles, lichten, medische apparaten, koelkasten, televisies, beveiligingssystemen en luidsprekers. Al deze ‘slimme’ apparaten communiceren met elkaar en worden gebruikt voor automatisering, besturing, tracking of bewaking. Zo kan een koelkast tegenwoordig een pak melk bestellen wanneer dat op is, kan een televisie apps downloaden en door andere apparaten worden bestuurd en kunnen mensen op afstand inloggen op beveiligingssystemen, de temperatuur regelen of de wasmachine aanzetten.

Waarom investeren in het Internet of Things?

Het Internet of Things is een opkomende markt: we laten steeds meer van ons dagelijks leven over aan technologie. Uit onderzoek van Statista blijkt dat er op dit moment 26,7 biljoen IoT-apparaten actief zijn en dat dit in 2025 gestegen zal zijn naar 75,44 biljoen! We verwachten dat het 5G netwerk hier een grote bijdrage aan gaat leveren. Door de hogere snelheid en betrouwbaarheid worden IoT-apparaten zoals zelfrijdende voertuigen, mobiele betalingen en virtual reality namelijk beter mogelijk.

Ook de impact van het Internet of Things wordt steeds groter. Zo zijn er IoT-apparaten die ervoor zorgen dat we niet meer op een lichtknopje hoeven te drukken, maar zijn er ook innovaties die een volledige industrie op zijn kop zetten. Zoals de medische wereld, waarin in de nabije toekomst slimme operatierobots en met het internet verbonden pacemakers ingezet zullen worden.

Al met al een ontzettend interessante ontwikkeling, die tegelijkertijd wel risico’s met zich meebrengt. Het komt namelijk nog veel voor dat deze slimme apparaten geen veilige verbinding hebben, waardoor cybercriminelen de informatie die is opgeslagen in deze IoT-apparaten kunnen opvragen of veranderen. Om dit soort aanvallen te voorkomen, wordt er veel geïnvesteerd in cyber security. In combinatie met een goede internetveiligheid zit er ontzettend veel groei in de omzet van bedrijven die zich bezighouden met Internet of Things. Het is ook niet voor niets dat zowel Google als Apple en Tesla veel investeren in bijvoorbeeld de zelfrijdende auto.

In welke Internet of Things bedrijven investeert Imagine Fund?

We zijn continu op zoek naar interessante Internet of Things bedrijven voor ons investeringsfonds. Op dit moment investeren we o.a. in Amazon Alexa en Google Home, waarmee je met je stem producten bedient. Andere bedrijven in ons beleggingsfonds zijn Chip Market en iRobot.


PDF download (Email+naam)

Realiseer rendement met de technologie van morgen

Download de brochure en ontdek het Imagine Fund!

  • Groeimarkten
  • Visie op trends
  • Fondsmanagers
  • Onze investeringen
*
×

What IF?

Heb je vragen? App direct met ons!

× Direct met ons appen?