Investeren in VR en AR

Wat houdt VR en AR in?

Ontsnappen aan de werkelijkheid? VR maakt het mogelijk. Virtual Reality brengt je namelijk via een speciale VR bril naar een andere dimensie. Deze technologie wordt voornamelijk gebruikt voor films en games, maar wordt ook ingezet voor de verkoop van producten en trainingen, zoals angsttherapie en reanimatiecursussen. Door de VR bril op te zetten, stap je in een andere werkelijkheid. Zo kun je mensen met hoogtevrees helpen door hen steeds verder omhoog te laten lopen in een virtueel flatgebouw en laat je mensen met sociale angst stap voor stap wennen in een virtueel winkelcentrum. Dit is een stuk veiliger dan wanneer je dit soort uitdagingen in het echte leven aangaat.

Met Augmented Reality, ook wel aangevulde realiteit, voegt de technologie elementen toe aan de werkelijkheid. Dit kan door beelden op brillenglazen te projecten, maar het kan ook gewoon op een smartphone of televisie. Denk hierbij aan uitzendingen van voetbalwedstrijden waarbij met lijnen in beeld wordt gebracht of een speler wel of niet buitenspel stond. Een ander mooi voorbeeld is een meubelverkoper die AR inzet in een app waarmee je via je smartphone meubelstukken kunt projecteren in je huiskamer. Zo weet je gelijk of dat dressoir goed in je interieur past!

Het grote verschil tussen VR en AR is dus dat je bij VR compleet wordt afgesloten van de werkelijkheid, terwijl je bij AR de echte wereld blijft zien, maar dan met een digitale toevoeging.

Waarom investeren in VR en AR?

Virtual Reality staat op dit moment eigenlijk in de kinderschoenen. Deze technologie is volop in ontwikkeling en de kwaliteit van de brillen wordt flink aangescherpt. Augmented Reality zie je daarentegen steeds meer. In eerste instantie was dit ook vooral via games, zoals Pokémon Go en social media, zoals Snapchat. Maar nu zie je het ook voor het passen van kleding, inrichten van je huis of uitvoeren van reparaties. De technologie wordt vooral gebruikt bij de verkoop van spullen die mensen graag eerst voor zich willen zien. Daarom is AR ook een veelvoorkomende technologie in de E-commerce, de wereld van online verkoop.

In welke VR en AR bedrijven investeert Imagine Fund? Als investeringsfonds volgen we de ontwikkelingen en trends op het gebied van Virtual Reality en Augmented Reality op de voet. IF investeert in VR en AR bedrijven zoals Facebook (Oculus Rift) en voorheen ook Snapchat.


PDF download (Email+naam)

Realiseer rendement met de technologie van morgen

Download de brochure en ontdek het Imagine Fund!

  • Groeimarkten
  • Visie op trends
  • Fondsmanagers
  • Onze investeringen
*
×

What IF?

Heb je vragen? App direct met ons!

× Direct met ons appen?