Investeren in E-commerce

Wat houdt E-commerce in?

Onder E-commerce (electronic commerce, oftewel elektronische bedrijfsvoering) verstaan we het gehele proces van online handel, zoals de verkoop van een product of dienst in een webshop. Deze innovatie zorgt ervoor dat je 24 uur per dag wereldwijd voor van alles kunt winkelen. Amazon en de Chinese variant Alibaba zijn de twee grootste spelers in de E-commerce. De eigenaar van Amazon is zelfs de rijkste man ter wereld geworden. Op dit moment is China met afstand de grootste e-commerce markt, maar andere bekende spelers zijn Zalando, eBay, Rakuten en MercadoLibre.

Eigenlijk zijn er drie vormen van E-commerce: B2B (zoals Alibaba.com), B2C (zoals Bol.com) en C2C (zoals Marktplaats.nl). Maar ook online reserveringen plaatsen en internetbankieren vallen bijvoorbeeld onder E-commerce. Bedrijven die door internetbankieren ontstaan zijn, zijn bijvoorbeeld Adyen en PayPal: interessante aandelen om als investeerder in te beleggen.

Waarom investeren in E-commerce?

De wereld van E-commerce neemt een enorme toevlucht. Het begon allemaal in 1971, toen Amerikaanse studenten een voorloper van het internet gebruikten om onderling cannabis te ruilen. Toen acht jaar later een echt online shopping systeem op de markt kwam, groeide de E-commerce direct hard. Het coronavirus heeft hier extra snelheid ingebracht: tijdens de lockdown bestelden we massaal producten en diensten online. En dat blijven we doen. Het enige wat verandert is de manier waarop we de aankopen doen: steeds meer via de smartphone.

Wereldwijd wordt er dus steeds meer online gekocht. Zo wordt online boodschappen doen steeds normaler, je ziet de bezorgbusjes van supermarktketens overal. En bedrijven die hun product of dienst voorheen niet bezorgden, doen dat nu wel. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van E-commerce

in, zoals het grote bereik, het gedetailleerde inzicht in consumentengedrag en het verdwijnen van de huurkosten. Doordat steeds meer bedrijven hun business naar online verplaatsen, verdwijnt de fysieke winkel stap voor stap. Sinds 2015 zijn er zelfs al meer webshops in Nederland dan fysieke winkels. Het is dan ook niet gek dat de E-commerce trend wordt gezien als een goudmijn voor investeerders. Als beleggingsfonds zorgt Imagine Fund ervoor dat je verstandig kunt investeren in E-commerce. We volgen de laatste trends en ontwikkelingen op de voet.

In welke E-commerce bedrijven investeert Imagine Fund?

We zijn continu op zoek naar interessante E-commerce bedrijven voor ons investeringsfonds. Op dit moment investeren we o.a. in Amazon, Alibaba, Shopify, Pinterest, Sea (Aziatische Amazon), Mercado Libre (Zuid-Amerikaanse Amazon) en Just Eat Takeaway.


PDF download (Email+naam)

Realiseer rendement met de technologie van morgen

Download de brochure en ontdek het Imagine Fund!

  • Groeimarkten
  • Visie op trends
  • Fondsmanagers
  • Onze investeringen
*
×

What IF?

Heb je vragen? App direct met ons!

× Direct met ons appen?