Investeren in Cyber Security

Wat houdt Cyber Security in?

De samenleving digitaliseert in rap tempo: volgens onderzoek zullen in 2022 ongeveer 6 miljard mensen online zijn. Dit betekent dat er over de hele wereld steeds meer privacygevoelige data wordt verwerkt, zoals bedrijfs- en persoonsgegevens. Slimme internetcriminelen proberen deze kostbare data te achterhalen via malware (software die toegang geeft tot computers), phishing (verzenden van frauduleuze e-mails) of ransomware (software die toegang tot computers of bestanden blokkeert). Vervolgens gebruiken ze die informatie om bedrijven en medewerkers geld af te persen of bedrijfsprocessen te onderbreken. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom is het van groot belang dat we onze data goed beveiligen met cyber security. Met een goede internetbeveiliging bescherm je je programma’s, computers en netwerken en voorkom je dat je bedrijfs- of persoonsgegevens in verkeerde handen terechtkomen.

Waarom investeren in Cyber Security?

Omdat de hele wereld zich steeds meer online bevindt, wordt de beveiliging van data alleen maar belangrijker. Eigenlijk halen we de hele wereld binnen op onze computer of smartphone. cyber security is dan ook één van de snelst groeiende sectoren. In 2004 was de markt nog $ 3,5 miljard groot, maar voor 2021 wordt dit al geschat boven de $ 1 biljoen. Het Internet of Things, waarbij steeds meer apparaten met elkaar verbonden zijn, is één van de oorzaken van deze extreme groei. Het beveiligen van al deze apparaten is namelijk een grote uitdaging.

Dit enorme groeipotentieel maakt het ontzettend interessant om te investeren in cyber security. Daarnaast is de markt continu in beweging: privacywetgeving wordt steeds strenger en hackers worden steeds slimmer. Cyberaanvallen worden geavanceerder en dus moet de beveiliging van IT-systemen steeds beter. Imagine Fund gaat graag de uitdaging aan om in deze turbulente omgeving de beste technologieën te ontdekken. We houden continu in de gaten wat interessante ontwikkelingen zijn voor ons beleggingsfonds, zodat jij je voordeel kunt doen met de opbrengsten!

In welke Cyber Security bedrijven investeert Imagine Fund?

Wij investeren in bedrijven die het verschil maken. Bedrijven die onze kijk op het leven veranderen en ervoor zorgen dat we veilig online kunnen zijn. Denk hierbij aan Okta Identity Cloud, waarmee je met één keer inloggen direct toegang krijgt tot alle applicaties in je workspace. Of de e-mailbeveiligingsservice Mimecast, die je beschermt tegen e-mailbedreigingen zoals spam, phishing, malware en ransomware. Andere interessante cybersecurity bedrijven zijn Palo Alto Networks en Crowdstrike.


PDF download (Email+naam)

Realiseer rendement met de technologie van morgen

Download de brochure en ontdek het Imagine Fund!

  • Groeimarkten
  • Visie op trends
  • Fondsmanagers
  • Onze investeringen
*
×

What IF?

Heb je vragen? App direct met ons!

× Direct met ons appen?