Investeren in Big Data

Wat houdt Big Data in?

We bevinden ons steeds meer online, gebruiken allerlei mobiele apparaten en zijn actief op social media. Dit maakt ons leven makkelijker, flexibeler en leuker, maar zorgt er ook voor dat onze gegevens voor het oprapen liggen. Alles waar we op klikken, met onze muis of onze duim, genereert data. Hierdoor groeit de hoeveelheid data die opgeslagen wordt exponentieel.

Cybercriminelen proberen hier misbruik van te maken, door deze gegevens te stelen om mensen of bedrijven te chanteren of volledige werkprocessen plat te leggen. Daarom is het heel verstandig om te investeren in cyber security. Met een goede internetbeveiliging bescherm je je programma’s, computers en netwerken en voorkom je dat je bedrijfs- of persoonsgegevens in verkeerde handen terechtkomen.

Ook bedrijven maken graag slim gebruik van Big Data, bijvoorbeeld voor Artificial Intelligence. Denk hierbij aan Netflix, dat verschillende trailers van de serie Narcos maakte en deze afstemde op het publiek. Houd jij veel van reizen? Dan krijg je een trailer te zien met veel beelden van het landschap in Colombia. Houd jij meer van spanning en sensatie? Dan krijg je een trailer met veel actie te zien. Handig, toch?

Het analyseren van Big Data geeft inzicht in consumentengedrag en bestedingspatronen. Bedrijven kunnen hier hun productenaanbod op afstemmen, waardoor de consument geniet van een aanbod op maat. Een mooie win-winsituatie!

Waarom investeren in Big Data?

Big Data wordt dus o.a. gebruikt voor gepersonaliseerde reclame. Maar ook in de zorgbranche is het handig: door goede informatiedeling worden namelijk nauwkeurige diagnoses gesteld. Eigenlijk speelt Big Data overal een grote rol: in de wetenschap, reclame, financieel, politiek, overal. We kunnen niet meer zonder Big Data. Een mooie vergelijking is dat de jaarlijkse wereldwijde groei in Big Data op 40% ligt, terwijl de groei in IT ligt op 5%. Het is dan ook niet verrassend dat Big Data ook wel ‘het nieuwe goud of de nieuwe olie’ wordt genoemd. Via ons beleggingsfonds bieden we je de mogelijkheid om jouw deel van die schatkist proberen te claimen.

In welke Big Data bedrijven investeert Imagine Fund?

Als investeringsfonds volgen we de ontwikkelingen en trends op het gebied van Big Data op de voet. In ons beleggingsfonds zitten op dit moment enerzijds bedrijven die Big Data verwerken, zoals Datadog, iLLestic, Alteryx en Splunk. Maar ook bedrijven die het slim gebruiken, zoals Facebook, Trade Desk, Netflix, Salesforce en HubSpot.


PDF download (Email+naam)

Realiseer rendement met de technologie van morgen

Download de brochure en ontdek het Imagine Fund!

  • Groeimarkten
  • Visie op trends
  • Fondsmanagers
  • Onze investeringen
*
×

What IF?

Heb je vragen? App direct met ons!

× Direct met ons appen?