Investeren in Artificial Intelligence

Wat houdt Artificial Intelligence in?

Computers die taken uitvoeren waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is; tegenwoordig is het allemaal mogelijk. Met Artificial Intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie, worden apparaten bedoeld die zich continu ontwikkelen en daardoor steeds slimmer worden. Deze apparaten kunnen zelfs dingen die mensen niet kunnen, zoals het herkennen van patronen in gigantische hoeveelheden data.

Eigenlijk is Artificial Intelligence de automatisering van denkkracht. Een mooi voorbeeld is het Japanse bordspel Google Go, dat niet meer te verslaan is door de mens. Andere en veel voorkomende Artificial Intelligence-toepassingen zijn chatbots, persoonlijke assistenten zoals Siri, robotstofzuigers en -grasmaaiers en intelligente automatische telefoons die precies aangeven wat je in moet spreken.

Dit soort Robotica en het Internet of Things kunnen in de toekomst zelfs bepaalde functiegroepen vervangen. En dat is best handig: machines hebben namelijk geen pauze nodig en maken minder vaak fouten. Mocht je bij deze gedachte alleen al langzaam wit wegtrekken, dan kunnen we je geruststellen. De technologie zal namelijk nooit de volledige mensheid vervangen. Onvoorspelbare en complexe fysieke taken kunnen dan wel geautomatiseerd worden en routinematig werk kan wel overgenomen worden, maar voor zaken waarbij menselijke eigenschappen zoals empathie, beoordelingsvermogen, creativiteit, inspiratie en leiderschap nodig zijn, blijven altijd mensen nodig.

Waarom investeren in Artificial Intelligence?

Buiten het feit dat Artificial Intelligence een mooie technologie is die het saaie en vuile werk op kan knappen wanneer het niet veilig is voor mensen, groeit de markt ook enorm. AI kom je nu al overal tegen in het dagelijkse leven en in de toekomst wordt dat alleen maar meer. Wereldwijd is de omzet in de AI sector ongeveer 35 miljard dollar. In 2024 verwacht men een gigantische stijging naar 130 miljard dollar.

Het is dan ook niet gek dat Nederland miljarden investeert in Artificial Intelligence. Met AI kun je namelijk voorspellingen doen en daardoor onzekerheden bij beslissingen verminderen. Dit levert bedrijven een enorm economisch en strategisch voordeel op. En dat heeft dan weer effect op onze hele samenleving. Daarnaast voorkom je door als Europa te investeren in Artificial Intelligence dat je volledig afhankelijk wordt van de Verenigde Staten en China.

In welke Artificial Intelligence bedrijven investeert Imagine Fund?

Als beleggingsfonds volgen we de AI ontwikkelingen in de markt op de voet. Bedrijven die zich bezig houden met Artificial Intelligence waar wij in investeren zijn o.a. Microsoft, Alibaba en Zend Desk.


PDF download (Email+naam)

Realiseer rendement met de technologie van morgen

Download de brochure en ontdek het Imagine Fund!

  • Groeimarkten
  • Visie op trends
  • Fondsmanagers
  • Onze investeringen
*
×

What IF?

Heb je vragen? App direct met ons!

× Direct met ons appen?