Wat is Artificial Intelligence?

Computers die taken uitvoeren waar normaal gesproken menselijke intelligentie voor nodig is. Artificial Intelligence (AI) maakt het mogelijk. Met AI, ook wel kunstmatige intelligentie, worden apparaten bedoeld die zich continu ontwikkelen en daardoor steeds slimmer worden. Deze apparaten kunnen zelfs dingen die mensen niet kunnen, zoals het herkennen van patronen in gigantische hoeveelheden data.

Eigenlijk is Artificial Intelligence de automatisering van denkkracht. Een mooi voorbeeld is het Japanse bordspel Google Go, dat niet meer te verslaan is door de mens. Andere en veel voorkomende Artificial Intelligence-toepassingen zijn chatbots, persoonlijke assistenten zoals Siri, robotstofzuigers en -grasmaaiers en intelligente automatische telefoons die precies aangeven wat je in moet spreken.

Artificial Intelligence, Robotica en Internet of Things kunnen in de toekomst zelfs bepaalde functiegroepen vervangen. Dat is best handig: machines hebben namelijk geen pauze nodig en maken minder vaak fouten. En de technologie zal nooit de volledige mensheid vervangen. Routinematige, complexe en fysieke taken kunnen dan wel geautomatiseerd worden, maar voor zaken waarbij menselijke eigenschappen nodig zijn zoals empathie, beoordelingsvermogen, creativiteit, inspiratie en leiderschap, blijven altijd mensen nodig.

Waarom investeren in Artificial Intelligence aandelen?

Buiten het feit dat Artificial Intelligence een mooie technologie is die het saaie en vuile werk op kan knappen wanneer het niet veilig is voor mensen, groeit de markt ook enorm. AI kom je nu al overal tegen in het dagelijkse leven en in de toekomst wordt dat alleen maar meer. Het is dan ook niet gek dat Nederland miljarden investeert in Artificial Intelligence.

Met AI kun je voorspellingen doen en daardoor onzekerheden bij beslissingen verminderen. Dit levert bedrijven een enorm economisch en strategisch voordeel op. En dat heeft weer effect op onze hele samenleving. Daarnaast voorkom je door als Europa te investeren in Artificial Intelligence dat je volledig afhankelijk wordt van de Verenigde Staten en China.

Investeren in Artificial Intelligence aandelen via Imagine Fund?

Als beleggingsfonds volgen we de AI-ontwikkelingen in de markt op de voet. Wil je ook slim investeren in Artificial Intelligence of meer informatie over deze interessante markt? Neem dan vooral contact met ons op! Of bekijk alvast onze brochure om meer te weten te komen over onze werkwijze en beleggingsstrategie.