Het verhaal achter cyber security specialist Palo Alto Networks

Wie vijf jaar geleden $10.000 investeerde in het Amerikaanse securitybedrijf Palo Alto Networks heeft daar in maart 2021 $22.700 van gemaakt. Geen uitzonderlijk rendement, maar wel een mooi voorbeeld van een stabiel bedrijf binnen de snelgroeiende cyber security markt. In dit artikel vertellen we je hoe Palo Alto Networks zo’n vertrouwde speler is geworden. 

Palo Alto Networks

Omdat de hele wereld zich steeds meer online bevindt, wordt de beveiliging van data alleen maar belangrijker. Cyber security is dan ook één van de snelst groeiende technologiesectoren. En Palo Alto Networks geeft succesvol antwoord op de meest gecompliceerde vraagstukken: met een geïntegreerd platform en een steeds groter groeiend netwerk van partners is het bedrijf een grote speler op het gebied van de beveiliging van cloud, netwerken en mobiele apparaten. 

Meer dan 65.000 eindgebruikers wereldwijd

Maar zo’n grote speler was Palo Alto Networks natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Het begon allemaal in 2005, toen Israëliër Nir Zuk het cyber securitybedrijf oprichtte. En al snel introduceerde hij de applicatie aware firewall: een stuk hardware waardoor medewerkers op een veilige manier applicaties zoals Skype en WhatsApp binnen het bedrijfsnetwerk kunnen gebruiken.  

Dit was eigenlijk de start van het succesverhaal en inmiddels bedient het bedrijf, vanuit het hoofdkantoor in Californië, meer dan 65.000 eindgebruikers wereldwijd. Een bijzondere prestatie waarmee Palo Alto Networks een enigszins stabiele positie heeft bemachtigd in de turbulente markt van cyber security. 

Overnamestrategie

Palo Alto Networks biedt een ruim aanbod van hardware, virtuele hulpmiddelen en cloud-based firewalls, met een sterke focus op cloud security. En met Prisma Access maakt het bedrijf een einde aan een wirwar aan losse netwerken en componenten. In plaats daarvan wordt een simpele structuur gecreëerd, waarin netwerk en security samenkomen en waardoor klanten altijd veilig toegang hebben tot hun Cloudinfrastructuur en -applicaties. 

Daarnaast is het bedrijf voortdurend op zoek naar manieren om het productaanbod uit te breiden, om zo te voorkomen dat ze ontwikkelingen niet kunnen bijhouden. Zo is er duidelijk sprake van een overnamestrategie: Palo Alto Networks nam de afgelopen vijf jaar onder meer Demisto, Twistlock en CloudGenix over en op dit moment vindt de overname van cloudbeveiligingsbedrijf Bridgecrew plaats. Hiermee speelt Palo Alto Networks slim in op de snel veranderende cyber security markt en wordt het complementaire aanbod in stand gehouden.  

De toekomst

Dankzij het brede aanbod en onder meer de overnamestrategie is Palo Alto Networks uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van Cybersecurity. Toch heeft deze manier van bedrijfsvoering ook nadelen: Innovatie komt vaak niet meer vanuit het bedrijf zelf. Terwijl Palo Alto Networks als het ware achter de feiten aanloopt, ontstaan er genoeg kansrijke cyber securitybedrijven met mooie innovaties die de stabiele speler voorbij kunnen streven. 

Investeren in cyber security

Naast Palo Alto Networks zijn er dus nog veel meer interessante techbedrijven actief in cyber security. Binnen deze zeer innovatieve markt zijn we dan ook continu op zoek naar kansrijke organisaties. Wil je ook slim investeren in cyber security en ben je bereid om met minimaal €100.000 deel te nemen in ons beleggingsfonds? Neem dan gerust contact met ons op. 

Lees ook eens

E-book

In 7 stappen slim beleggen in kansrijke techaandelen

Investeren in de technologie van de toekomst: hoe pak je dat aan? Hoe doe je onderzoek naar kansrijke techaandelen en hoe spot je ‘the next big thing’? Je leest het allemaal in ons gratis e-book.

Ben jij erbij als de volgende tech trend piekt? Download ‘m nu.