Dit is waarom je moet beleggen in telehealth

Mede vanwege corona omarmen we de trend telehealth nog sneller dan verwacht en dat biedt mooie investeringskansen! Maar welke kansrijke techbedrijven dagen de grote namen zoals Philips en Siemens op dit moment uit? En waar ligt joúw kans als investeerder? Als beleggingsfonds nemen we je graag mee in de wereld van technologie in de zorg.

Wat is telehealth?

De trend telehealth, ook wel eHealth genoemd, staat voor zorg via telecommunicatie en is ontstaan door de toenemende zorgvraag. Door zorg op afstand te leveren, verkorten we de wachttijden van de apotheek, de huisarts en het ziekenhuis en verbeteren we tegelijkertijd de kwaliteit. Daarnaast draagt de technologie bij aan de efficiëntie en een daling van de zorgkosten en bevordert het de zelfstandigheid van patiënten. De technologie is er in alle soorten en maten: van eenvoudige communicatie via telefoon, video of e-mail tot gecompliceerde computergestuurde operaties tussen twee medische faciliteiten uit verschillende werelddelen.

De gevolgen van telehealth

Met slimme technologie in de zorg kunnen we medische data eenvoudig en veilig delen, patiënten monitoren en behandelen op afstand en realtime interactie creëren. Zo helpen zorgprofessionals via bewakings- en diagnosetechnieken patiënten vanuit het conform van hun eigen huis en laten zij hen zelf metingen en tests uitvoeren. Door slim gebruik te maken van telehealth kunnen medische instellingen flink besparen op overheadkosten en is er minder personeel nodig voor administratief werk. Daarnaast wordt de barrière voor patiënten om een afspraak met een specialist te maken sterk verlaagd.

Telehealth technologietrends

Er zijn tal van interessante trends in de telehealth markt. Zoals telenursing: het op afstand verstrekken van verpleegkundige diensten en telepharmacy: het leveren van farmaceutische zorg aan patiënten zonder dat er direct contact is met de apotheker. Zo kan een apotheker tegenwoordig al digitaal medicijnen versturen die de patiënt vervolgens thuis met een 3D-printer uitprint. Andere concrete voorbeelden van telehealth zijn de Apple Watch die slaapapneu en hoge bloeddruk meet, online therapie van BetterHelp en online apotheken zoals Amazon Pharmacy en GoodRx.

De telehealth technologie waar we met het Imagine Fund als eerst in investeerden is Teladoc, dat dit jaar fuseerde met Livongo. Teladoc brengt de huisarts, psycholoog en medisch expert in contact met de patiënt via een platform waarop je kunt (video)bellen en chatten. Livongo is een telehealth platform waarop patiënten met diabetes, hoge bloeddruk, overgewicht of hoge cholesterol inzicht krijgen in hun chronische ziekte en deze kunnen verbeteren. In onze nieuwsbrief vertellen we je alles over de fusie en het rendement van de twee techbedrijven.

De groei van telehealth

Professionals in de gezondheidszorg staan steeds meer open voor het digitaal verlenen van zorg. Het aantal mensen dat gebruikmaakt van bijvoorbeeld een e-consult zal de komende jaren behoorlijk groeien, met het coronavirus als extra boost. In een rapport van de Europese Commissie staat dat de komende jaren een samengestelde jaarlijkse groei van 14% wordt verwacht. En volgens onderzoek van Global Market Insights bedraagt de wereldwijde telehealth-markt in 2025 al 120 miljard euro.

Investeren in technologie in de zorg

Zorg op afstand blijft in onze ogen één van de belangrijkste trends voor de komende jaren. Daarom hebben we recent een nieuwe positie toegevoegd aan onze portefeuille: CareDX. Als aanbieder van een diagnosesysteem dat op afstand cellen monitort, biedt CareDX al groot aan bij nier- en harttransplantaties in Amerika. Daarnaast werkt het bedrijf aan een vergelijkbaar product voor de nazorg bij longtransplantaties, met als doel: hét platform worden voor orgaantransplantaties.

De wereldwijde markt voor orgaantransplantaties is gigantisch en groeit sterk door de toenemende vergrijzing. Met een huidige market cap van $2.9 miljard is CareDX één van de kleinere bedrijven in onze portefeuille, maar wel een met een veelbelovende propositie. Wij verwachten dat het bedrijf de komende jaren de omzet met ruim 40% per jaar laat groeien, met brutowinstmarges van ruim 70%. Daarnaast verwachten we dat het bedrijf blijft innoveren en een steeds breder palet aan diensten gaat verkopen.

Ook investeren in succesvolle technologie in de zorg? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Lees ook eens

E-book

In 7 stappen slim beleggen in kansrijke techaandelen

Investeren in de technologie van de toekomst: hoe pak je dat aan? Hoe doe je onderzoek naar kansrijke techaandelen en hoe spot je ‘the next big thing’? Je leest het allemaal in ons gratis e-book.

Ben jij erbij als de volgende tech trend piekt? Download ‘m nu.